Despre stocarea energiei – cum se face, ce implică și care sunt alegerile potrivite

Utilizarea exclusivă a rețelei, a panourilor fotovoltaice sau a oricărui alt tip de energie regenerabilă, prezintă un risc: se poate opri în absolut orice moment, chiar atunci când îți este lumea mai dragă, cum se zice. De altfel, panourile solare, fotovoltaice, nu produc aceeași cantitate de energie mereu (noaptea, de exemplu) și vei rămâne fără curent electric când se întâmplă acest lucru.

Despre stocarea energiei – cum se face, ce implică și care sunt alegerile potrivite

Dacă vrei să te bucuri de independență energetică și să previi incidentele neprevăzute, este important să te orientezi spre modalități de stocare a energiei. Este vorba despre achiziționarea unei baterii de stocare a energiei solare / electrice, care va înmagazina surplusul de energie produs în perioadele de vârf.

Aceasta îți va furniza energia de care ai nevoie noaptea, iarna sau în momentele de consum mai ridicat, respectiv în perioadele de întrerupere.

De ce să ții cont atunci când îți alegi sistemul pentru stocarea energiei

1. Câți kilovați consumi zilnic

Pentru a ști ce sistem să alegi, trebuie să ai evidența numărului de kilovați pe care îi consumi. Poți vedea suma unei luni pe factura de electricitate. Dacă nu ai una pentru că folosești panouri fotovoltaice, poți estima chiar tu. Cum? Te uiți ce putere are fiecare dispozitiv electronic sau electrocasnic utilizat și înmulțești acel număr cu orele în care este pornit respectivul dispozitiv (putere x timp = consum). În funcție de rezultatul obținut, vei identifica sistemul de stocare a energiei spre care trebuie să te îndrepți.

2. Pentru ce perioadă de timp este posibil să rămâi fără energie

Nu-ți imagina că vei reuși să ai energie electrică pentru o iarnă întreagă dintr-un plin de energie al sistemului. Stabilește-ți o perioadă de timp realistă. De exemplu, câteva zile, în situația în care te afli într-o zonă recunoscută pentru penele de curent cauzate de furtunile puternice.

3. Ce așteptări ai de la el

Câți ani îți dorești să țină sistemul? Ce capacitate de stocare a energiei să aibă? Dar adâncimea de descărcare (până la ce nivel să se descarce în urma unei utilizări)? Răspunsurile acestor întrebări fac diferența.

Recomandăm:

Te-ai decis asupra unui sistem? Suntem la un telefon (+40 724 270 161) sau email (vanzari@solecs.eu) distanță pentru consultanță sau alte detalii suplimentare.

Fii prieten cu mediul înconjurător și adoptă energia verde – azi, mâine și în fiecare zi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Politica cookie

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați: